петак, 29. март 2013.

Japan, inspiracija za modu-proleće, leto 2013





Magični Orijent.
I ovog puta daleki Istok je umešao svoje prste, ali sada, pre svega je inspiracija tražena u Japanu. Tu se izdvajaju dva pravca. Jedan dekorativan, jakih boja i drugi diskretan. Tako su se pojedini kreatori vezali za tradicionalne tehnike, tipa čvorova i veza, praveći zavodljive modele, drugi su pošli od oblika kimona i njegovog pojasa.Etro, Stella McCartney, Marni i Osman su pokazali oštre linije obojenih kimona, bez trunke površinske dekoracije.Mugler, Nicola Formichetti su osmislili formu od meke, boje tena, kože, obmotane oko tela, čak i bez pričvršćivanja.
Da biste uneli u vašu garderobu dašak dalekog Istoka, dovoljni su jedan, do dva elementa. Haljine sa zmajevima, zlatnog veza, svakako će se teško uklopiti u svakodnevicu, ali možda tunika ili baš kimono jakna u intenzivnoj boji,  bila bi pun pogodak. Ovaj stil je zgodan i za sakrivanje po kojeg kilograma viška.Dakle, za svakog ponešto.
Što se obuće tiče, Marni, Prada and Marc by Marc Jacobs, su svoje gejše obuli u platformke, neke sa čarapama.  Tečni ajlajner i crveni ruž radi dramatičnosti. Kosa povučena nazad, povezana nisko.

Carolina Herera


Dion Lee
Emilio Pucci
Etro

Marni

Mugler
Stella McCartney
Prada
Viviane Westwood



Izvor:Vogue











Нема коментара:

Постави коментар