петак, 29. март 2013.

Šminka-četiri atraktivna izgleda sa modnih pista





Makeup umetnik Pat McGrath se vratio u 70-te i  za Gucci-a kreirao izgled koji je nazvao "maksimalni minimalizam". Oči su veoma istaknute  trepavicama i izražajne, pa je ostatak lica neutralan i svež. Za oči je koristio senke boje kestena, braon eyeliner i crnu maskaru.


Makeup umetnik Wendy Rowe je kreirala izgled za Burberry istakavši usne crveno sa mekom definicijom kontura. Kontrast tome je čista belina tena i gotovo nenašminkane oči. Da bi usnama dala dubinu, preciznost, skicirala je usne olovkom prirodne cigla boje, zatim je koralno crvenom premazala cele usne, a sredinu usana sa bordo.



Pat McGrath je kreirao za  Dolce & Gabbana ,  inspirisan Sicilijanskom obalom, blistavi, osunčani ten. Koristio je svetlucavu tečnu podlogu. Rumenilo je u bojama sunca,kajsije i moke, naneto na obrazima i duž linija kostiju lica na čelu i bradi. Oči istaknute eyelinerom, produženom  linijom radi "mačkastog" izgleda.



Makeup umetnik Dick Page je našao inspiraciju kod  Michael Kors u prolećnoj kolekciji "lepa i pametna" i kreirao "šik i grafik" oči sa dobro postavljenim lukom u boji iznad kapka. Nakon osnovnog premaza senkom gotovo boje kože, iznad kapka je nacrtao plivajući luk, za plavuše tirkiz, a za brinete u zelenoj boji. Sve je uokvirio crnom maskarom.





Izvor:
harpersbazaar.com

Нема коментара:

Постави коментар